السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة جيبالكم طريقة عمل الكريب زى اللى بيتباع برة فى المحلات وكلنا بنموت فيه
نيجى للمقادير:
2 كوب دقيق
2 بيضة
كوب لبن
كوب ماء
ذرة ملح
الطريقة بقى نخلط كل المكونات ونصفيهم ونسيبهم ساعة
وبعدين نجيب مقلاية كبيرة (انا مشترياله الطاسة المجوز دى مخصوص) وندهنها بالزيت بس يا دوب تلميس بس و ندهن مره اه ومره لا ونحطها علي النار
ولما تسخن نحط فيها كبشه واحده اللى هى متوسطة مش كبيرة بتاعة الشوربة ومش معلقة الاكل
وبعد ما نحط الكبشة دى نحركها بسرعه علشان تتفرد والمهم تكون رقيقه جدا
ونسيبها علي النار لحد ما الحواف تخلع وتاخد لون
ونقلبها الناحيه التانيه وشويه صغيره نطلعها ونحط اللي بعدها وهكذا
وبكدة يبقى الكريب جهز
نيجى للحشو
ممكن تحشى اى حاجة شاورما, عصاج , سوسيس , جبنة , فراخ بانيه الموجود يعنى
وياريت لما تيجى تحشيها فراخ او شاورما او سوسيس تكونى مقطعة بقى فلفل وطماطم وبصل وتجيبى زيتون وجبنة
وتجيبى بقى الكريباية من دول
هتبقى مدورة تحطى على نصها الحشو بعد ما تدهنيها كاتشاب لو حابة يعنى وتتنى النص التانى عليه هيبقى عامل نص دايرة
تقومى تقفليها على بعض زى الكتاب هتعملى مثلث يارب اكون عرفت اشرح والتقفيلة دى عشان ميقعش منه اى حشو
بعدين بتدهنى صينية بسيط وترصى الكريب وع الفرن وممكن تلونى وشه بكاتشاب و دوقى بقى وادعيلى والف هنا وشفا مقدما